Copenhagen-based architecture firm Tegnestuen LOKAL has radically reinvented one of the “ugliest” buildings in a Frederiksberg neighborhood with an innovative facade renovation that brings residents closer to nature and each other. The project — dubbed Ørsted Gardens — is the transformation of a 1960s concrete building that was notorious for its unwelcoming and dilapidated appearance. Instead of a simple facade renovation, the architects decided to dramatically alter the building’s appearance by inserting a series of triangular glass bays that serve as semi-private decks with 50 small gardens. What began as an ordinary facade renovation aimed at protecting the concrete balconies from water damage gradually morphed into a complete overhaul of the front facade during the design process. Instead of simply reinforcing the open balconies with glazed panels, the architects inserted triangular glass bays to create new semi-private social spaces that would encourage random meetings between residents. The addition of operable glass panels also allow the balconies to be comfortably used from spring to fall and helps to buffer the apartments from the noise of the heavily trafficked road in front of the building. “A central aspect of the renovation is the notion that the building should contribute positively to […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.