When Dan Barber and Hat Margolies bought a two-bed Victorian terrace house in 2013, the entire building needed an overhaul. It had leaky pipes, asbestos and rattling windows; and it needed rewiring, new radiators and a new boiler. Wind whistled through the front room floorboards. “The light and proportions made it really special but there were no original features – the fireplaces had long gone,” says Margolies, a photographic agent with an eye for vintage furniture. But the couple saw it as a chance to make their new home, in south London, as eco-friendly as they could: to conserve energy, and recycle and reuse as much as possible. They lived with the house as it was for five years, during which time their second daughter was born, and then employed NimTim architects to transform it on a tight budget. A study corner in the extension. Photograph: Michael Franke/The Guardian The centrepiece of the redesign is a garden-facing extension, clad in cork inside and out, built on to a kitchen that replaced a dining room. “The kitchen dated back to the 1960s, so there was no guilt about tearing it out,” says Margolies. “We never in a million years imagined […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.