A recent passion project with a dedication to earth-friendly practices resulted in the conversion of a historical landscape into the Delas Frères Winery in the Rhone Valley, France. Farming in the area is almost as old as the land itself. In fact, the terraced hills above Tain l’Hermitage have been cultivated since Roman times. However, the modern setting is more urban than rustic, making it an unlikely choice for a winery. But architect Carl Fredrik Svenstedt rose above the challenges, melding the old with new. The result is a renovated manor house and surrounding walled garden. The main house, now called the guest house, offers overnight visitors bedrooms, a restaurant and a tasting room. A new wine cellar and shop were thoughtfully constructed to frame the existing building. Ramps connect areas of the winery, allowing visitors to enjoy expansive views from the upper level or observe the wine-making process. Using solid structural stone leaves a lower carbon footprint compared to steel or concrete, and the materials were locally sourced from a nearby quarry so transport emissions were low. Although sustainability was at the forefront of the design, the stone also marries well with the needs of the facility by […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.