A new restaurant celebrating sustainability has opened in Utrecht, the Netherlands.

Designed by Dutch architecture firm cezeped , The Green House is a “circular” pavilion that houses a restaurant, urban farm and meeting center. Created as part of an initiative by Strukton Ballast Nedam and Albron, the experimental and temporary venue follows eco-friendly principles and features modular components so that it can be dismantled and moved to a new location in the future. The Green House was born from a larger project that saw cepezed transform the former Knoopkazerne barracks on Croeselaan into a modern government office. Next to the office building was a vacant space that wouldn’t see development for the next 15 years; the developers asked the architects to create a temporary design that could reactivate that leftover lot. With the project’s relatively short lifespan in mind, the architects crafted a design based on the “principles of circularity ” to ensure that the building could be rebuilt elsewhere in 15 years. Modularity and reusability are at the heart of The Green House, a two-story pavilion with a removable steel frame. “The dimensions are derived from those of the smoke glass facade panels of the former Knoopkazerne; these […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.